Képzések önkormányzati munkatársak számára

Néhány aktuális továbbképzési lehetőséget szeretnék bemutatni. A képzések általában ingyenesek, de az utazási- és szállásköltégek (általában) a résztvevőket terhelik. A téma természetesen a kerékpározás, közlekedés, várostervezés mágikus háromszög.

1. Mobile2020 

“A tudás- és készségfejlesztés, valamint az európai jó példák átadása alapvető fontosságú a mobile2020 projektnek. Közép-kelet európai városoknak, és azok dolgozóinak szeretnénk segíteni a Nyugat Európában már megszerzett tudás és tapasztalat elsajátításában.

A Mobile2020 önkormányzatoknak szóló képzés-sorozata hamarosan indul. Az első kétnapos képzés 2013. május 8-9-én lesz Szentendrén. A képzés témája kerékpáros közlekedés-tervezés és infrastruktúra. A képzés részletes programja és az előadók listája hamarosan érkezik. A képzés nyelve magyar.

A Regionális Környezetvédelmi Központ (REC), és a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) együttműködik egy Intelligent Energy Europe által támogatott projektben, amelynek a neve Mobile 2020, amely 11 közép-európai országban kívánja támogatni a kerékpáros közlekedés fejlesztését. A magyarországi projekt keretében lehetőségünk van egy kiadvány elkészítésére, és egy tréningsorozat megtartására is.

A kiadvány és a tréning sorozat célja a kis- és közepes méretű városok kerékpáros közlekedésének előmozdítása. A fő célközönsége az önkormányzatoknál lévő, kerékpáros ügyekkel foglalkozó dolgozók, de ezen kívül a szélesebb közönséget is megcélozzuk. A projekt stratégiája a kerékpározás általános népszerűsítésén túl, hogy képzést nyújtson a szakma gyakorlóinak közlekedés-tervezés, infrastruktúra, kerékpáros szolgáltatások, és kampányolás témakörökben. A képzést hazai szakértők segítségével, élenjáró magyar városok, és nyugat-európai példák bemutatásán keresztül képzeljük el.”

2. Transportlearning 

Az Energiaklub által szervezett képzéssorozat lassan a végéhez ér. 2013-ban még két alkalommal ülhetünk vissza az “iskolapadba”. A képzés nyelve angol, szinkrontolmácsot a szervezők biztosítanak. Miért érdemes részt venniük a Transport Learning ingyenes képzésein?

  •  Mert használható, praktikus információkat kaphatnak például arról, milyen finanszírozási modellek léteznek, vagy hogyan lehet a helyi közlekedésből/mobilitásból származó bevételeket növelni.
  • A téma neves szakértői tartják az előadásokat, jól működő nemzetközi példákra helyezve a hangsúlyt.
  • Mert konzultációs lehetőséget kap arra, hogy települése konkrét közlekedési dilemmáit hogyan tudja a leghatékonyabban megoldani.

Az utolsó képzések Pécsett:

  • kerékpáros közlekedésről (2013. április 15-16.) és
  • kommunikációról (2013. április 18-19.)

CHAMP     

Cycling Heroes Advancing sustainable Mobility Practise. Az angol nyelvű képzéssorozat csak most indult. A regisztrációs időszak befejeződött, de az egyes workshopokra még korlátozott számban vannak helyek. A virtuális tapasztalatcserén kívül szakmai kirándulásokat, workshopokat kínálnak.

Bővebb információért klikk a linkre (angol nyelvű oldal).

Advertisements

About KeReTTeReK

What is this all about?
This entry was posted in önkormányzat, biciklizés and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s